60-vjetori i fillimit të transmetimit në Radio Kukësi

23

December

Përvjetori i shpalljes së pavarësisë – 28.11.2019

Përvjetori i shpalljes së pavarësisë, festa e Flamurit këte vit na gjen të goditur nga një tëmet i fortë që mori shumë jetë njerëzish. Kërkohet mbështetje dhe solidaritet nga të gjithë shqipëtarët kudo që janë që të tejkalojme këtë goditje të natyrës.
Read more

23

December

Ceremonia festive e 60-vjetorit të krijimit të gjimnazit “Asim Vokshi” në Bajram Curr

Përshëndetja e Prefektit të Qarkut Kukës në ceremoninë festive të 60- vjetorit të krijimit të gjimnazit “Asim Vokshi” në Bajram Curri:
Të nderuar gjimnazistë dhe ish-gjimnazistë të 60-viteve që jeni ulur në bankat e këtij gjimnazi, kur them gjimnazistë them me plot gojën:poet, shkrimtar, artist, këngëtar, kërcimtar, sportistë, ushtarak, sipërmarrës, e plot profesione të tjera, që bijët dhe bijat e Tropojës kanë ditur të përformojnë me mjeshtri deri në majat më të larta të çdo fushe.

Më lejoni që në emer të detyrës së Prefektit të Qarkut Kukës, të Ministres

Read more

23

December

Takim me Firmat Kontraktore për mirëmbajtjen rutinë dhe dimërore me performancat e rrugëve nacionale në Qarkun Kukës.

Duke qenë se jemi në sezonin e vjeshtës dhe po afrohet stina e dimrit, e cila pasohet nga kushte klimatike jo të favorshme dhe në përgjigje të nevojës për përmirësim të aftësive në përballimin e situatave emergjente, në Institucionin e Prefektit të Qarkut Kukës me dt.31.10.2019 u organizua një takim ku ishin të pranishëm Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, Kryetari i Qarkut z.Abdulla Domi, N/Prefekti Tropojës z.Granit Kurmekaj, N/Prefekti Hasit z.Selman Geca, përfaqësues të tre bashkive, Drejtori i Policisë z. Zef Laska, Drejtori i OSHEE z. Afrim Hoda,

Read more

23

December

Inagurimin e shkollës 9-vjeçare në fshatin Fshat

Me dt. 30.10.2019 Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana ishte i pranishëm sot në . Tashmë 80 nxënës të kësaj shkolle do të mësojnë në kushte bashkohore.
Në inagurim ishin të pranishëm: Kryetari i Bashkisë Kukës z.Safet Gjici, Kryetari i Këshillit të Qarkut z.Abdulla Domi, Drejtori Drejtorisë Arsimore Lezhë z.Bardhok Pulaj, Drejtori i Zyrës Arsimore Kukës z. Skënder Ahmeti , si dhe banorët e zonës.
Duke u nisur nga kërkesat dhe interesi i lartë i banorëve të zonës si dhe gjendja e amortizuar e shkollës qeveria realizoj një investim prej 130 milionë

Read more

23

December

60-vjetori i fillimit të transmetimit në Radio Kukësi

Më 18.10.2019 në qytetin e Kukësit në Pallatin e Kulturës “Hasan Prishtina ” u festua 60 vjetori i fillimit të transmetimit në Radio Kukësi.
Në këtë përvjetor morën pjesë; Presidenti i Republikës z.Ilir Meta, Drejtori i Përgjithëshëm i RTSH z.Thoma Gëllçi, autoritete të pushtetit vendor, Ambasadori i Kosovës në Shqipēri z. Syl Ukshini, Deputeti Musa Ulqini, Namik Dokle, gazetarë të radios, TVSh, TV lokale, gazetar nga Kosova etj.
Presidenti i Republikēs pas përshëndetjes dekoroi Radio Kukësin si dhe disa personalitete të kësaj media lokale.
Me këtë rast në emër të institucionit të Prefektit

Read more

23

December

75-vjetori i çlirimit të Tropojës

Më datë 16.10.2019 në Bashkinë Tropojë u festua 75-vjetori i çlirimit të Tropojës.
Në këtë aktivitet përkujtimor mori pjesë Prefekti i Qarkut Kukës z.Zenel Kuçana, Kryetari i Këshillit të Qarkut Kukës z.Abdulla Domi.Kryetari i Bashkisë Tropojë z.Rexh Byberi, drejtues të degëve territoriale në Bashkinë Tropojë, Organizata e LANÇ, përfaqësues të familjeve të dëshmorëve, qytetarë të Qytetit B.Curri etj.
Prefekti i Qarkut z. Zenel Kuçana në fjalën përshëndetëse për të pranishmit ndër të tjera theksoi: në këtë përvjetor respekt dhe përulje me krenari përpara heroizmit, luftës, përpjekjeve, sakrificave të dëshmorëve e heronjëve që

Read more

23

December

Takim në Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit me tematikë: Marrja e masave për menaxhimin e mbetjeve urbane dhe sistemimi i vend depozitimeve ekzistuese në Qarkun Kukës.

Me datë 15.10.2019 në ambjentet e Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit u zhvillua takimi me tematike: Marrja e masave për menaxhimin e mbetjeve urbane dhe sistemimi i vend depozitimeve ekzistuese në Qarkun Kukës.
Në këtë takim morën pjesë Ministri i Turizmit dhe Mjedisit z. Blendi Klosi, Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, përfaqësues të tjerë të Ministrisë, drejtues dhe specialistë të turizmit të Bashkive Kukës, Tropojë dhe Has.
Në takim u diskutua mbi gjëndjen aktuale të Mjedisit në të tre bashkitë, ku në fokus u vunë problematikat kryesore. U diskutuan projekte për

Read more

23

December

Vizitë pune nga prefekti i Qarkut Dibër z. Nexhbedin Shehu me administratën e tij

Më dt 10.10.2019 Prefekti i Qarkut Kukës Z. Zenel Kuçana priti në një vizitë pune, Prefektin e Qarkut Dibër z. Nexhbedin Shehu së bashku me administratën e tij.
Vizita është realizuar me qëllim shkëmbimin e përvojave dhe eksperiencave ndërmjet administratave respektive.
Axhenda e takimit përfshiu vizitë në muzeun e qytetit të Kukësit, Kullën e Qëndresës, Muzeu i Policisë së Qarkut Kukës, dy urat mbi lumin e Drinit të Bardhë (kulla e Lumës) e Drinit të Zi, stadiumin e ri që po ndërtohet në qytetin e Kukësit.
Në fund, nga administratat u vizituan edhe dogana dhe

Read more

23

December

Përurimi i monitorimit me kamera digjitale i qytetit të Krumës.

Më datë 9.10.2019 në Komisariatin e Policisë Has u përurua monitorimi me kamera digjitale i qytetit të Krumës.
Ky sistem monitorimi do të funksionojë 24 orë dhe do të kontrollohet nga salla operative e Policisë vendore të Krumës, për të evidentuar të gjitha shkeljet që mund të bëhen në rrugët e qytetit. Kamerat dhe instalimin e tyre janë mundësuar nga sipërmarrësi nga Hasi, z.Myrteza Qarri, duke kontribuar kështu për qytetin e tij.
Kruma është qyteti i dytë në qark i pajisur me një sistem monitorimi me kamera pas Kukësit.
Pajisja me kamera digjitale e

Read more

23

December

75-vjetori i krijimit të Brigadës 24- sulmuese partizane

Më datë 4.10.2019 u mbajt në Bicaj, ceremonia përkujtimore të 75-vjetorit të krijimit të Brigadës 24-Sulmuese Partizane.
Kjo datë do të kujtohet brez pas brezi si dita e krijimit të formacionit më të madh luftarak të krahinës së Lumës një ngjarje e shënuar, jo vetëm për popullin e Kukësit, por edhe për Luftën Antifashiste Nacional Çlirimtare të popullit tonë. Kukësianët janë shquar në historinë shumë shekullore të popullit shqiptar, për ideale të larta patriotike dhe dashurinë e madhe për atdheun ku kanë dhënë jetën me

Read more