Blog Medium

23

November

“Kontrolli i territorit dhe lufta kundër kultivimit e trafikimit të bimëve narkotike “.

Sot me datë 30.06.2021, Prefekti i Qarkut Kukës Z. Zenel Kuçana mori pjesë në takimin e organizuar nga Bashkia Kukës me tematikë “Kontrolli i territorit dhe lufta kundër kultivimit e trafikimit të bimëve narkotike “.
Në këtë takim morën pjesë kryetari i Bashkisë Kukës, z, Safet Gjici, shefi i Komisariatit të Kukësit z. Dritan Meta, N/kryetari i Bashkisë Kukës z. Vexhi Halili, që ndjek me përparësi këtë problem, kryeinspektori i Inspektoriatit Rajonal të Mbrojtjes së Territorit, drejtori i Administratës së Zonave të Mbrojtura, Administratorët e Njësive Administrative të Bashkisë Kukës si

Read more

23

November

Takim pune, me mjekët e rinj, që kohët e fundit janë emëruar në Qarkun e Kukësit.

Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, organizoi një takim pune, me mjekët e rinj, që kohët e fundit janë emëruar në Qarkun e Kukësit.
Bashkë me ta ishin edhe drejtori i Drejtorisë Rajonale të Spitalit z. Azem Elezi, drejtori i Fondit të Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor z. Sahit Doçi, N/drejtori i spitalit Dr. Sulejman Sokoli.
Ne këte takim Prefekti u uroj suksese në punë mjekëve të rinj edhe në emër të Ministres Shëndetësisë e Mbrojtjes Sociale zj. Ogerta Manastirliu.
Në fjalën e tij Prefekti, u ndal në disa çështje dhe

Read more

23

November

Prefekti i Qarkut ngriti Grupin e Kontrollit me pjesëmarrjen e sektorit të P.P.E.C.-së e admimistratës së Tij.

Në kuadrin e rritjes së temperaturave gjatë stinës së verës, Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, po ndjek me seriozitetin e duhur këtë situatë, duke marre masat e nevojshme për përballimin e situatave emergjente verore, duke filluar nga planizimi dokumentar, kapacitetet e mënyrat e menaxhimit të situatave, duke vënë në lëvizja instrumentat përkatës, me qëllim mbajtjen nën kontroll të gjendjes, si dhe ndërhyrjen e nevojshme për stabilizimin e saj.

Për monitorimin e kontrollin e gjendjes aktuale të strukturave aktive të Mbrojtjes Civile e MZSH-të në Qarkun e Kukësit, me qëllim

Read more

23

November

Takim koordinues të Komitetit Rajonal të Zhvillimit të Turizmit, në Qarkun e Kukësit.

Sot më datë 16.06.2021, Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, nën cilësinë e Kryetarit, zhvilloi nje takim koordinues të Komitetit Rajonal të Zhvillimit të Turizmit, në Qarkun e Kukësit.
Në takim ishin të pranishëm: Drejtoresha për Çështjet Vendore dhe Prefekturat në Ministrinë e Brendshme znj. Alma Mele, Drejtori i Drejtorisë së Politikave dhe Strategjive për Çështjet Vendore në Ministrinë e Brendshme z. Arben Xhaferi, Kryetari i Bashkisë Kukës z. Safet Gjici, Drejtori i Drejtorisë Vendore të Policisë z. Alban Çela, N/Drejtori i Kufirit e Migracionit z. Stiljan Pasho, Drejtori i

Read more

23

November

Në qytetin e Bajram Currit vazhdojnë konkurimin përfaqësuesit e të gjitha trevave Shqipëtare, në festivalin Sofra Dardane

Me datë 10-11-12, Qershor 2021, në qytetin e Bajram Currit vazhdojnë konkurimin përfaqësuesit e të gjitha trevave Shqipëtare, në festivalin Sofra Dardane, organizuar nga unioni artistik mbarë kombëtar Shqipëtar.
Ky aktivitet mbështetet nga Bashkia Tropojë, Këshilli i Qarkut Kukës dhe sponsorë të tjerë të ndryshëm.
Shfaqjet u zhvilluan në “amfiteatrin” e stadiumit të lojrave me dorë të qytetit. Në këtë aktivitet morën pjesë duke shpalosur krijimtaritë e tyre artistike me këngë e valle popullore, rreth 1000 artistë e artiste nga mbarë trevat shqiptare.
Në natën e dytë të Sofrës Dardane përshëndeti këte aktivitet

Read more

23

November

Prefekti i Qarkut Z. Zenel Kuçana mori pjesë në inagurimin e Lapidarit ne qafën e Gashit, kushtuar kuvendeve-kryengritjeve dhe betejave legjendare të fisit të Gashit (Malsisë së Gjakoves) për liri e pavarësi

Me datë 11.6.2021, Prefekti i Qarkut Z. Zenel Kuçana mori pjesë në inagurimin e Lapidarit ne qafën e Gashit, kushtuar kuvendeve-kryengritjeve dhe betejave legjendare të fisit të Gashit (Malsisë së Gjakoves) për liri e pavarësi gjatë viteve 1878-1881 dhe 1908-1910 .
Në përshëndetjen e tij Prefekti u shpreh se ky lapidar simbolizon përpjekjet e vazhdueshme të burrave të mencur, trima e luftëtar të Gashit, që nga Lidhja e Shqipëtare e Prizrenit deri në vitin 1910. Eshtë një nderim dhe respekt i veçantë, mirënjohje të pakufijshme për të gjithë ato burra që

Read more

23

November

HAPJA E SEZONIT TURISTIK VEROR 2021 NË BASHKINË TROPOJË

HAPJA E SEZONIT TURISTIK VEROR 2021 NË BASHKINË TROPOJË

Sot me datë 11.6.2021 në Bashkinë Tropojë, Nj.A Margegaj, në Valbonë, nën kujdesin e Bashkisë Tropojë dhe Këshillit të Qarkut u hap sezoni turistik veror 2021.

Në këtë eveniment morën pjesë Ministri i Turizmit dhe Mjedisit z. Blendi Klosi, Kryetari i Bashkisë Tropojë z. Rexh Byberi, Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, Kryetari i Këshillit të Qarkut z. Abdulla Domi, Këshilli Bashkiak Bulqizë, grupe dhe shoqëri artistike mbarëkombëtare si: grupi Dardania, grupi Çamëria “Krahu i Shqiponjës” Vlorë, grupi Qemal Hazizi nga Vitia

Read more

23

November

Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana sëbashku me administratën e tij zhvilloi një vizitë pune në Mitrovicë në Republikën e Kosovës

Me datë 3.6.2021 Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana sëbashku me administratën e tij zhvilloi një vizitë pune në Mitrovicë në Republikën e Kosovës.
Vizita vijoi sipas një axhende të përcaktuar.
Fillimisht u vizitua Kompleksi Memorial “Adem Jashari” në Prekaz, Skënderaj, ku pjesëmarrësit u njohën me historikun e ngjarjes për trimërinë luftarake të treguar ku humbën jetën 59 dëshmorë, ku 54 ishin nga familja Jasharaj.
Më pas u vizitua Muzeu i Mitrovicës- Museum of Mitrovica, ku etnologia, znj. Nora Prekazi , na njohu me ekspozitën muzeale të pasur me arkeologjinë, etnologjinë, historinë,

Read more

23

November

Aksioni për pastrimin e territorit të Qarkut

Sot me datë 4.6.2021 në kuadër të fillimit të sezonit të ri turistik, Prefekti i Qarkut Kukës koordinoi punën për pastrimin e territorit të Qarkut, në bashkëpunim me degët territoriale, Organet e Njësive të Vetëqeverisjes Vendore dhe kontraktorët e rrugëve nacionale në qark.
🌍-Në nivel Qarku, morën pjesë 𝟐𝟗𝟔𝟕 punonjës (Bashkitë=923 punonjës, Degët territoriale= 𝟐𝟎𝟒𝟒 punonjës.
🌍 – U grumbulluan 𝟐𝟔.𝟓 ton mbetje në nivel Qarku, (Bashkitë=8.3ton mbetje, Degët territoriale= 𝟏𝟖.𝟐 ton mbetje)
Read more

23

November

Takim me Drejtorët e Degëve Territoriale të Qarkut Kukës, për realizimin e detyrave për muajin Maj

Sot më datë 2 Qershor, nën drejtimin e Prefektit të Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, u organizua takimi me Drejtorët e Degëve Territoriale të Qarkut Kukës, për realizimin e detyrave për muajin Maj.
Pas raportimit të drejtuesve për punën e bërë, Prefekti u ndal në disa aspekte të punës së drejtuesve:
– Shërbimi ndaj qytetarëve, të jemi sa më korrekt dhe sa më pranë tyre në ofrimin e shërbimeve.
– Nga drejtuesit e Degëve Territoriale u kërkua të kenë një vëmendje të veçante në mbarëvajtjen e sezonit turistik, bazuar në disa detyrime kryesore

Read more