Historiku i Prefekturës Kukës

[separator headline=”h4″ style=”left” width_style=”short” title=”Historiku i Prefekturës Kukës”]
Pas largimit të forcave pushtuese jugosllave nga territoret në veri të Drinit dhe lindje të Drinit të Zi , në vitin 1922 u krijua Prefektura e Kosovës me qendër Krumën. Brenda saj u përfshin territoret e sotme të qarkut të Kukësit, pra rrethet Kukës ,Has, dhe Bajram Curri me dy Nënprefektura : Lumën me qendër Bicajt dhe Tropojën me qendër Kolgecajt.
Lidhur me rrethanat dhe arsyet e emërtimit të kësaj Prefekture me emrin ‘Kosova’ nuk ka ndonjë të dhënë të sigurtë.
EMRI MBIEMRIVITET
MILAIM CENGU 1997-1998
FADIL GJUTA1999-2003
BESNIIK HALLAÇI2003-2005
FERIZ AHMETI2005-2007
REXHEP CENA2007-2010
LEBIBE TOTA 2010-PRILL 2013
FASLI GËRMIZI PRILL - 15 TETOR 2013
ABDULLA DOMI 15 TETOR 2013 E NË VAZHDIM