Takime të Ministrit Sandër Lleshaj « Ditë në Qark » në Kukës dhe Has 26.04.2019.

Me date 26.04.2019 ne kuader te porosise se dhene nga Kryeministri Edi Rama qe cdo minister te kaloje nje ‘Dite ne Qark”me date 26.04.2019 Ministri i Brendshem z Sander Leshaj ka zhvilluar nje dite pune me vizita te ndryshme ne Kukes dhe Has.

Takimi i pare eshte zhvilluar ne bibloteken e shkolles se mesme te pergjithsme Havzi Nela takim me nxenes dhe mesues te kesaj shkolle ku u diskutuan problematika te ndryshme me tematike,filozofike dhe njerezore.Ky takim u zhvillua ne nje atmoshere te shkelqyer dhe ku nuk munguan pyetjet dhe pergjigjet si dhe komunikimet e lira njerezore.Z Lleshaj i falenderoi maturantet per pritjen dhe premtoi se do vinte perseri ne takime te tilla qe i sherbejne njohjes sa me mire te problemeve me te cilat perballen te rinjte.

Po sot u zhvillua nje takim ne sallen e takimeve te Bashkise se Hasit me prezence te Kryetareve te Njesise Administrative si dhe drejtues Institucionesh te Policise Vendore dhe te Kufirit si dhe Degeve Territoriale ne kete Bashki.Ne kete takim merrte pjese edhe z Zenel Kuçana Prefekt i Qarkut Kukes,Kryetari i Bashkise se Hasit z Adem Lala si dhe Drejtori i Pergjithshem i Policise se Shtetit z Ardi Veliu.Ne fjalen ne tij ne forme bashkebisedimi z Lleshaj falenderoi per punen e mire bashkepunuese qe strukturat e policise se shtetit bejne me organet e veteqeverisjes vendore dhe kerkoi qe ky angazhim te vazhdoje edhe ne te ardhmen.Sigurimi i rendit dhe qetesise publike,lufta kunder kanabis dhe cdo shfaqje tjeter te rasteve te shkeljes se ligjit te denoncohen dhe te denohen pa meshire dhe me forcen qe na jep ligji.Pstaj z Lleshaj zhvilloi nje takim dhe inspektim tek Zyra e sherbimeve per qytetarin prane Komisariatit te Policise Has si dhe u mor takim edhe me personelin zjarrfikes te kesaj bashkie me te cilet u ndane nevojat dhe kerkesat per kete sherbim.

Pasi vizitoi edhe muzeun e te te reneve te DVPQ po kete dite z Leshaj zhvilloi nje dreke pune tek lokal Bar Amerika Kukes me drejtuesit kryesore te DPPSH,Drejtorise Vendore te Policise dhe me shefat e komisariateve ,me drejtuesit e Drejtorise se Kufirit dhe Migracionit Kukes si me stafin e tij nën shoqerimin e Prefektit te Qarkut Kukes z Zenel Kuçana.

Padite z Lleshaj se bashku me Ministren Insfrastruktures dhe Energjise znj Balluku zhvilluan nje inspektim dhe nje takim ne Degen e Doganes se Morinit ku u takuan me Ministrin e Transporteve te Kosoves z Pal Lekaj si dhe me ambasadorin e Shqiperise ne Kosove z Qemal Minxhozi dhe z Safet Gjici kandidat per kryetar i Bashkise Kukes.Ne kete takim qe ishte i fundit per kete dite u diskutua ,siguria,puna per permiresimin e infrastruktures rrugore dhe doganore dhe thjeshtimi i proçedurave doganore ne periudha piku dhe u dhane porosi per permiresimin e gjendjes ne pergjithesi.Ne te gjithan takimet e zhvilluara Ministri i Brendshem z Lleshaj u shoqerua nga Prefekti i Qarkut Kukes z Zenel Kuçana.