Sot Prefekti i Qarkut z Zenel Kuçana zhvilloi njē takim pune me DVPQ z. Zef Laska, Drejtorin e ZA Kukēs z. Skēnder Ahmeti, Drejtorim e ISHSH zj Emihare Pērvana dhe Drejtorin e UK Kukës z. Asllan Hoxha mbi marrjen e masave për fillimin e shkollēs nga maturantēt e Bashkisë Kukës me datë 18.05.2020.
Sipas informacionit tē dhënë ka filluar puna për marrjen e masave në zbatim të protokollit të shëndetësisë si;
1️⃣Distancimi social (fizik)duke rregulluar distancat nē klasë.
2️⃣Sigurimi i ujit tē pishēm.
3️⃣Dezinfektimi i shkollave nga drejtoria e sherbimeve në bashki.
4️⃣Sigurimi i energjsë elektrike .
5️⃣Rregullimi i nyjeve sanitare nē sholla.
6️⃣Sigurimi i maskave,dorezave ,alkolit etj.
⚠️Problem për t’u zgjidhur është transporti i nxënësve dhë mësuesve më mjete publike si autobuz e Fugon.

📝Prefekti z Zenel Kuçana në fund të takimit dha detyra konkrete për çdo institucion dhe kērkoi qē diten e premte të sillet informacion i plotē mbi pregaditjen e shkollave pēr fillimin e mēsimit.