Me datë 29.1.2020  Prefekti i Qarkut z. Zenel Kuçana zhvilloi një takim pune me Drejtorin e Njësisë së Kujdesit Shëndetësor z. Fadil Morina, Drejtorin e Doganës Morinë, z. Arbër Begaj dhe Drejtorin e Kufirit dhe Migracionit z. Zija Sulaj.
Në këtë takim u diskutua marrja e masave pēr mbrojtjen e qytetarëve nga virusi “koronavirus”
Në fund të takimit Prefekti dha detyra konkrete për çdo degë, në mbrojtje të popullatës nga ky virus vdekjeprurës.