Ceremoni me rastin e inagurimit të Pikës Doganore Morin Kukës.

Me date 24.07.2018 ne piken kufitare Morin Kukes u be inagurimi i pikes se re doganore te ndertuar me fondet e Bashkimit Europian ne kuader te përafrimit te standarteve europiane ne prag te fillimit te bisedimeve per antaresim ne kete organizëm.
Ne kete inagurim merrnin pjese, zv Kryeministrja e Republikes se Shqiperise znj Senida Mesi,zv Kryeministri i Republikes se Kosoves z Enver Hoxhaj,Ministrat e Republikes se Kosoves Gashi dhe Hamza , Ambasadoret e Bashkimit Europian ne Tirane dhe Prishtine perkatesisht Vllahutin dhe  Apostolova si dhe Kryetari i Bashkise Kukes z Bashkim Shehu dhe Ambasadori i Shqiperise ne Kosove z Qemal Minxhozi.
Ishin te pranishem ne kete aktivitet edhe personalitete te tjera politike dhe publike te Shqiperise dhe Kosoves.Folen ne kete takim Zevendes Kryeministrat znj Senida Mesi dhe z Enver Hoxhaj.
Prefekti i Qarkut Kukes z Zenel Kuçana falenderoi BE per investimin e bere dhe kerkoi qe projekte te tjera financohen ne te ardhmen.
Mbajten fjalë rasti ne kete ceremoni edhe znj Vllahutin dhe Apostolova te cilat theksuan rendesine e madhe qe BE i kushton vendeve te reja qe jane ne poroces te fillimit te hapjes se negociatave dhe premtuan se investime te tjera do te financohen ne vazhdim ne Shqiperi dhe ne Kosovë.

24.07.2018