Blog Medium

13

May

Gëzuar Fitër Bajramin!

Të nderuar besimtar të besimit Islam !
Gëzuar Fitër Bajramin !
Agjerimi dhe ushtrimi i riteve fetare edhe këtë vit eshte diktuar nga kushtet e pandemisë , por kjo i shton dhe i pasuron akoma më shumë vlerat e besimit dhe besimin tek Zoti .
Rritja shpirtërore duhet të mbizotrojë mbi çdo gjë tjetër , vetëm kështu do të jemi më , humanitar dhe mbështetës për njëri-tjetrin dhe në mënyrë të veçantë për ata njerëz që kanë më shumë nevojë .
Gezuar Fiter Bajramin !
Mbarësi paçi gjithmonë ju dhe familjet tuaja !

Read more

10

May

5 Maj, homazhe dhe kurora me lule në ditën e Dëshmorëve të Atdheut, …

Sot me datë 5 Maj, ditën e Dëshmorëve të Atdheut, autoritetet vendore së bashku me organizatat e veteranëve të LANÇ-it e familjeve të dëshmorëve, bënë homazhe dhe vendosën kurora me lule te Varrezat e Dëshmorëve, në qytetin e Kukësit. Në këtë përkujtimore të dëshmorëve të atdheut morën pjesë: Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, Kryetari i Bashkisë Kukës z. Safet Gjici, Kryetar i Këshillit të Qarkut Kukës z. Abdulla Domi, N/Prefekti i Hasit z. Selman Geca, përfaqësues nga Detashmenti Rajonal i Mbrojtjes, Policia Vendore e Qarkut, veteranë, familje të

Read more

28

April

Takim me Taskë-Forcën Vendore të Luftës kundër Kultivimit e Trafikimit të Kanabisit në Qarkun Kukës

Sot nën drejtimin e Prefektit të Qarkut Z.Zenel Kuçana u zhvillua takimi me Taskë-Forcën Vendore të Luftës kundër Kultivimit e Trafikimit të Kanabisit në Qarkun Kukës.
Në këtë takim morën pjesë disa anëtarë të Taskë-Forcës Vendore, duke respektuar protokollin e Ministrisë Shëndetësisë e Mbrojtjes Sociale, në mbrojtje nga Covid-19 .

Në takim u paraqit një informacion mbi punën e bërë për parandalimin e kultivimit dhe trafikimit të lëndëve narkotike nga Sekretari i Përgjithshëm në administratën e Prefektit të Qarkut.

Të gjithë anëtarët e TFV diskutuan duke kërkuar sensibilizimin e komunitetit për pasojat negative

Read more

21

April

Inagurimi i varrezave të dëshmorëve në qytetin e Kukësit.

Sot në qytetin e Kukësit u bë inagurimi i riparimit të plotë të varrezave të dëshmorëve të punës dhe LANÇ -it të rrethit të Kukësit e Hasit.
Për rikonstruksionin e këtyre varrezave, Bashkia Kukës shpenzoi 33.272.881 lekë. Në hyrje të varrezave u asfaltua rruga me një gjatësi 212.5 ml, si dhe sistemi i ndriçimit dhe ujit të pijshëm.
Ky investim ishte një nga premtimet e bëra realitet të Kryetarit të Bashkisë Kukës z. Safet Gjici.
Në këtë ceremoni morën pjesë veteranë, pasardhës të familjeve të dëshmorëve, banorë të qytetit të Kukësit, si dhe

Read more

12

April

Vizitë në aeroportin ZAID “FLATRAT E VERIUT”

Sot Prefekti i Qarkut z. Zenel Kuçana, inspektoi punimet që po bëhen në Aeroportin e Kukësit.

Ky Aeroport ndërkombëtar i dyti në Republikën e Shqipërisë do të marrë emrin ZAID “FLATRAT E VERIUT”, ku po punohet në të gjithë sektorët duke ju dhënë dorën e fundit si në Terminal, në Kullën e komandimit, në objektin e Policisë, në objektin e MZSH-së, në sistemimin anësorë të fushës, në parkingje, në rrethimin e tij, në sistemin elektrik, në sistemin hidraulik etj.

Ky Aeroport do të jetë gati nga fundi i javës, ku do të

Read more

07

April

Ceremoni simbolike ditëlindjeje në Administratën e Prefektit të Qarkut Kukës

Sot me një ceremoni simbolike dhe të thjeshtë Prefekti i Qarkut z. Zenel Kuçana së bashku me administratën e tij, në kushtet e pandemisë i uruan z. Azem Tema, specialist i sektorit PPEC e Krizave 60-vjetorin e lindjes. Azemi shërben në këtë administratë dhe në këtë sektor për 23 vite.

Read more

04

April

Gëzuar festën e Pashkëve!

Për të gjithë besimtarët e besimit katolik, Gëzuar festën e Pashkëve, qofshin Pashkë të bardha me fat e mbarësi për çdo familje.
Forca dhe besimi mbizotërofshin mbi këtë pandemi të vështirë…!

Read more

04

April

Vizitë në bashkinë Tropoje për ndjekjen e procesit të vaksinimit…

Sot Prefekti i Qarkut z. Zenel Kuçana i shoqëruar nga Dr. Nj.V.K.Sh. z. Avni Boshnjaku dhe N/Prefekti i Bashkisë Tropojë z. Muj Gosturani vizituan ambjentet e vaksinimit ne qytetin B. Curri. NJ.V.K.SH. Tropojë ka vazhduar vaksinimin në 9 pika vaksinimi, në Qendrat Shëndetësore Tropojë e Vjetër, Margegaj, Bujan, Pac, Llugaj, Fierzë e Lekbibaj dhe dy pika vaksinimi në lagjen “Partizani” dhe lagjen “Dardania “ në B. Curri .
Vaksinimi sipas grup-moshave u bë si më poshtë vijon;
1- 90 vjeçar 10 persona.
2- 80 vjeçar 73 persona.
3- 70 vjeçar 128 persona.
4- 60 vjeçar

Read more

18

March

Takim pune me drejtuesit e degëve territoriale.

Sot me dt. 18/3/2021 Prefekti i Qarkut z. Zenel Kuçana,zhvilloi takim pune me drejtuesit e degëve territoriale dhe institucioneve të tjera shtetërore, në nivel vendor të qarkut Kukës, duke respektuar me korrektësi protokollin e shëndetësisë në mbrojtje nga Covid-19, takimi u zhvillua në katër rejse.
Në takim, Prefekti i Qarkut mori informacion nga drejtuesit, mbi punën e bërë deri tani në të gjithë qarkun si dhe problematikat që kërkojnë zgjidhje.
Në fund të takimit Prefekti dha detyra konkrete për periudhen në vazhdim:
-Shërbime korrekte ndaj qytetarëve, zgjidhje të kërkesave dhe ankesave deri në

Read more

17

March

Takim pune i Prefektit të Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, për parandalimin e trafikimit të personave, për periudhën Janar- Dhjetor 2020

Sot me datë 17.03.2021, në sallën e mbledhjeve të Hotel Amerika Kukës, u zhvillua takim një pune nga Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, në bashkëpunim me Zyrën e Kordinatorit Antitrafik në Ministrinë e Brendshme, mbi punën e bërë për parandalimin e trafikimit të personave, për periudhën Janar- Dhjetor 2020 dhe për t’u njohur me Draft-Planin e Veprimit 2021-2023.
Në këtë takim morën pjesë Znj. Silvana Banushi, Drejtore e Drejtorisë së Përgjithshme në Ministrinë e Brendshme, Znj.Elsonida Rama Drejtore e Drejtorisë së Antitrafikut dhe Migracionit në Ministrinë e Brendshme, përfaqësues

Read more