60-vjetori i fillimit të transmetimit në Radio Kukësi

23

December

Takim me Firmat Kontraktore për mirëmbajtjen rutinë dhe dimërore me performancat e rrugëve nacionale në Qarkun Kukës.

Duke qenë se jemi në sezonin e vjeshtës dhe po afrohet stina e dimrit, e cila pasohet nga kushte klimatike jo të favorshme dhe në përgjigje të nevojës për përmirësim të aftësive në përballimin e situatave emergjente, në Institucionin e Prefektit të Qarkut Kukës me dt.31.10.2019 u organizua një takim ku ishin të pranishëm Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, Kryetari i Qarkut z.Abdulla Domi, N/Prefekti Tropojës z.Granit Kurmekaj, N/Prefekti Hasit z.Selman Geca, përfaqësues të tre bashkive, Drejtori i Policisë z. Zef Laska, Drejtori i OSHEE z. Afrim Hoda,

Read more

23

December

Inagurimin e shkollës 9-vjeçare në fshatin Fshat

Me dt. 30.10.2019 Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana ishte i pranishëm sot në . Tashmë 80 nxënës të kësaj shkolle do të mësojnë në kushte bashkohore.
Në inagurim ishin të pranishëm: Kryetari i Bashkisë Kukës z.Safet Gjici, Kryetari i Këshillit të Qarkut z.Abdulla Domi, Drejtori Drejtorisë Arsimore Lezhë z.Bardhok Pulaj, Drejtori i Zyrës Arsimore Kukës z. Skënder Ahmeti , si dhe banorët e zonës.
Duke u nisur nga kërkesat dhe interesi i lartë i banorëve të zonës si dhe gjendja e amortizuar e shkollës qeveria realizoj një investim prej 130 milionë

Read more

23

December

60-vjetori i fillimit të transmetimit në Radio Kukësi

Më 18.10.2019 në qytetin e Kukësit në Pallatin e Kulturës “Hasan Prishtina ” u festua 60 vjetori i fillimit të transmetimit në Radio Kukësi.
Në këtë përvjetor morën pjesë; Presidenti i Republikës z.Ilir Meta, Drejtori i Përgjithëshëm i RTSH z.Thoma Gëllçi, autoritete të pushtetit vendor, Ambasadori i Kosovës në Shqipēri z. Syl Ukshini, Deputeti Musa Ulqini, Namik Dokle, gazetarë të radios, TVSh, TV lokale, gazetar nga Kosova etj.
Presidenti i Republikēs pas përshëndetjes dekoroi Radio Kukësin si dhe disa personalitete të kësaj media lokale.
Me këtë rast në emër të institucionit të Prefektit

Read more

23

December

75-vjetori i çlirimit të Tropojës

Më datë 16.10.2019 në Bashkinë Tropojë u festua 75-vjetori i çlirimit të Tropojës.
Në këtë aktivitet përkujtimor mori pjesë Prefekti i Qarkut Kukës z.Zenel Kuçana, Kryetari i Këshillit të Qarkut Kukës z.Abdulla Domi.Kryetari i Bashkisë Tropojë z.Rexh Byberi, drejtues të degëve territoriale në Bashkinë Tropojë, Organizata e LANÇ, përfaqësues të familjeve të dëshmorëve, qytetarë të Qytetit B.Curri etj.
Prefekti i Qarkut z. Zenel Kuçana në fjalën përshëndetëse për të pranishmit ndër të tjera theksoi: në këtë përvjetor respekt dhe përulje me krenari përpara heroizmit, luftës, përpjekjeve, sakrificave të dëshmorëve e heronjëve që

Read more

23

December

Takim në Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit me tematikë: Marrja e masave për menaxhimin e mbetjeve urbane dhe sistemimi i vend depozitimeve ekzistuese në Qarkun Kukës.

Me datë 15.10.2019 në ambjentet e Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit u zhvillua takimi me tematike: Marrja e masave për menaxhimin e mbetjeve urbane dhe sistemimi i vend depozitimeve ekzistuese në Qarkun Kukës.
Në këtë takim morën pjesë Ministri i Turizmit dhe Mjedisit z. Blendi Klosi, Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, përfaqësues të tjerë të Ministrisë, drejtues dhe specialistë të turizmit të Bashkive Kukës, Tropojë dhe Has.
Në takim u diskutua mbi gjëndjen aktuale të Mjedisit në të tre bashkitë, ku në fokus u vunë problematikat kryesore. U diskutuan projekte për

Read more

23

December

Vizitë pune nga prefekti i Qarkut Dibër z. Nexhbedin Shehu me administratën e tij

Më dt 10.10.2019 Prefekti i Qarkut Kukës Z. Zenel Kuçana priti në një vizitë pune, Prefektin e Qarkut Dibër z. Nexhbedin Shehu së bashku me administratën e tij.
Vizita është realizuar me qëllim shkëmbimin e përvojave dhe eksperiencave ndërmjet administratave respektive.
Axhenda e takimit përfshiu vizitë në muzeun e qytetit të Kukësit, Kullën e Qëndresës, Muzeu i Policisë së Qarkut Kukës, dy urat mbi lumin e Drinit të Bardhë (kulla e Lumës) e Drinit të Zi, stadiumin e ri që po ndërtohet në qytetin e Kukësit.
Në fund, nga administratat u vizituan edhe dogana dhe

Read more

23

December

Përurimi i monitorimit me kamera digjitale i qytetit të Krumës.

Më datë 9.10.2019 në Komisariatin e Policisë Has u përurua monitorimi me kamera digjitale i qytetit të Krumës.
Ky sistem monitorimi do të funksionojë 24 orë dhe do të kontrollohet nga salla operative e Policisë vendore të Krumës, për të evidentuar të gjitha shkeljet që mund të bëhen në rrugët e qytetit. Kamerat dhe instalimin e tyre janë mundësuar nga sipërmarrësi nga Hasi, z.Myrteza Qarri, duke kontribuar kështu për qytetin e tij.
Kruma është qyteti i dytë në qark i pajisur me një sistem monitorimi me kamera pas Kukësit.
Pajisja me kamera digjitale e

Read more

23

December

75-vjetori i krijimit të Brigadës 24- sulmuese partizane

Më datë 4.10.2019 u mbajt në Bicaj, ceremonia përkujtimore të 75-vjetorit të krijimit të Brigadës 24-Sulmuese Partizane.
Kjo datë do të kujtohet brez pas brezi si dita e krijimit të formacionit më të madh luftarak të krahinës së Lumës një ngjarje e shënuar, jo vetëm për popullin e Kukësit, por edhe për Luftën Antifashiste Nacional Çlirimtare të popullit tonë. Kukësianët janë shquar në historinë shumë shekullore të popullit shqiptar, për ideale të larta patriotike dhe dashurinë e madhe për atdheun ku kanë dhënë jetën me

Read more

23

December

Takim me drejtuesit e Arsimit në Kukës

Sot me dt 2.10.2019 Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana organizoi një takim me drejtuesit e zyres Arsimore të Bashkisë Kukës si dhe me drejtorët e shkollave të Njesive administrative Qendër (qyteti Kukës), Bicaj, Shtiqën, Tërthore dhe Kolsh.
Ku u trajtuan këto çeshtje:
1-Fillimi i vitit të ri shkollor 2019-2020 në arsimin 9-vjeçar dhe të mesëm.
2-Festimi i 75-vjetorit të Çlirimit të Atdheut si dhe disa festave tjera lokale te bashkisë Kukës.
3-Mbrojtja e ambientit dhe mjedisit si brenda territorit të shkollës edhe jashtë saj.

Në këtë takim nga drejtuesit e shkollave u raportua

Read more

13

August

Mbledhja e konstituimit të Këshillit Bashkiak dhe Kryetarit të Bashkisë Tropojë 13.08.2019

Mbledhja e konstituimit të Këshillit Bashkiak dhe Kryetarit të Bashkisë Tropojë  13.08.2019

Në zbatim të ligjit 139/2015 “Për Vëtëqeverisjen Vendore” Kreu IX “Përbërja,Krijimi,Mënyra e Organizmit,Kompetencat dhe Detyrat e Këshillit Bashkiak” neni 48 ‘Mbledhja e parë e Këshillit Bashkiak”pika 6 germa a,me datë 13.08.2019 ne sallen e takimeve te Nenprefektit Tropoje u zhvillua mbledhja e parë të konstituimit të Këshillit te Bashkise Tropojë..

Ishin te pranishem ne kete mbledhje te pare te konstituimit te Keshillit te ri të Bashkisë Tropoje të dalë nga zgjedhjet e dates 30 Qershor 2019

Read more