60-vjetori i fillimit të transmetimit në Radio Kukësi

23

June

Takim koordinues i Komitetit Rajonal të Zhvillimit të Turizmit, në Qarkun e Kukësit

Sot më datë 16.06.2021, Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, nën cilësinë e Kryetarit, zhvilloi nje takim koordinues të Komitetit Rajonal të Zhvillimit të Turizmit, në Qarkun e Kukësit.
Në takim ishin të pranishëm: Drejtoresha për Çështjet Vendore dhe Prefekturat në Ministrinë e Brendshme znj. Alma Mele, Drejtori i Drejtorisë së Politikave dhe Strategjive për Çështjet Vendore në Ministrinë e Brendshme z. Arben Xhaferi, Kryetari i Bashkisë Kukës z. Safet Gjici, Drejtori i Drejtorisë Vendore të Policisë z. Alban Çela, N/Drejtori i Kufirit e Migracionit z. Stiljan Pasho, Drejtori i

Read more

23

June

Pjesmarrja e Prefektit të Qarkut Kukës z. Zenel Kucana në festivalin Sofra Dardane

Me datë 10-11-12, Qershor 2021, në qytetin e Bajram Currit vazhdojnë konkurimin përfaqësuesit e të gjitha trevave Shqipëtare, në festivalin Sofra Dardane, organizuar nga unioni artistik mbarë kombëtar Shqipëtar.
Ky aktivitet mbështetet nga Bashkia Tropojë, Këshilli i Qarkut Kukës dhe sponsorë të tjerë të ndryshëm.
Shfaqjet u zhvilluan në “amfiteatrin” e stadiumit të lojrave me dorë të qytetit. Në këtë aktivitet morën pjesë duke shpalosur krijimtaritë e tyre artistike me këngë e valle popullore, rreth 1000 artistë e artiste nga mbarë trevat shqiptare.
Në natën e dytë të Sofrës Dardane përshëndeti këte aktivitet

Read more

23

June

Vizitë e Prefektit të Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, në inagurimin e Lapidarit në qafën e Gashit

Me datë 11.6.2021, Prefekti i Qarkut Z. Zenel Kuçana mori pjesë në inagurimin e Lapidarit ne qafën e Gashit, kushtuar kuvendeve-kryengritjeve dhe betejave legjendare të fisit të Gashit (Malsisë së Gjakoves) për liri e pavarësi gjatë viteve 1878-1881 dhe 1908-1910 .
Në përshëndetjen e tij Prefekti u shpreh se ky lapidar simbolizon përpjekjet e vazhdueshme të burrave të mencur, trima e luftëtar të Gashit, që nga Lidhja e Shqipëtare e Prizrenit deri në vitin 1910. Eshtë një nderim dhe respekt i veçantë, mirënjohje të pakufijshme për të gjithë ato burra që

Read more

17

June

HAPJA E SEZONIT TURISTIK VEROR 2021 NË BASHKINË TROPOJË

Me datë 11.6.2021 në Bashkinë Tropojë, Nj.A Margegaj, në Valbonë, nën kujdesin e Bashkisë Tropojë dhe Këshillit të Qarkut u hap sezoni turistik veror 2021.

Në këtë eveniment morën pjesë Ministri i Turizmit dhe Mjedisit z. Blendi Klosi, Kryetari i Bashkisë Tropojë z. Rexh Byberi, Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, Kryetari i Këshillit të Qarkut z. Abdulla Domi, Këshilli Bashkiak Bulqizë, grupe dhe shoqëri artistike mbarëkombëtare si: grupi Dardania, grupi Çamëria “Krahu i Shqiponjës” Vlorë, grupi Qemal Hazizi nga Vitia e Kosovës, Shoqëria Lugina e Preshevës, grupi Flaka e

Read more

07

June

Vizitë pune e Prefektit të Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana dhe administratës së tij në Mitrovicë

Me datë 3.6.2021 Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana sëbashku me administratën e tij zhvilloi një vizitë pune në Mitrovicë në Republikën e Kosovës.
Vizita vijoi sipas një axhende të përcaktuar.
Fillimisht u vizitua Kompleksi Memorial “Adem Jashari” në Prekaz, Skënderaj, ku pjesëmarrësit u njohën me historikun e ngjarjes për trimërinë luftarake të treguar ku humbën jetën 59 dëshmorë, ku 54 ishin nga familja Jasharaj.
Më pas u vizitua Muzeu i Mitrovicës- Museum of Mitrovica, ku etnologia, znj. Nora Prekazi , na njohu me ekspozitën muzeale të pasur me arkeologjinë, etnologjinë, historinë,

Read more

04

June

Aksioni për pastrimin e territorit në nivel qarku

Sot me datë 4.6.2021 në kuadër të fillimit te vitit te ri turistik, Prefekti i Qarkut Kukës, koordinoi punën për pastrimin e territorit të Qarkut, në bashkëpunim me degët territoriale, Organet e Njësive të Vetëqeverisjes Vendore dhe kontraktorët e rrugëve nacionale në qark.
Në nivel Qarku, morën pjesë 𝟐𝟗𝟔𝟕 punonjës (Bashkitë=923 punonjës, Degët territoriale= 𝟐𝟎𝟒𝟒 punonjës).
U grumbulluan 𝟐𝟔.𝟓 ton mbetje në nivel Qarku, (Bashkitë=8.3ton mbetje, Degët territoriale= 𝟏𝟖.𝟐 ton mbetje)
Read more

31

May

Takim pune i Prefektit të Qarkut z. Zenel Kuçana, me zj. Clarisse Pastory, nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë

Sot, Prefekti i Qarkut z. Zenel Kuçana, priti në një takim pune zj. Clarisse Pastory nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë.
Prezenca në Shqipëri (Zëvendëskryetare e Prezencës) bashkë me dy bashkëpuntorët e saj. Në këtë takim mori pjesë dhe Sekretari i Përgjithshëm i administratës së Prefektit z. Ilmi Lisha.
Në fillim të takimit zj .Clarisse u shpreh se vinte për herë të dytë me detyrë nga organizata e OSCE për Shqipërinë në Kukes, ku u shpreh se gjithçka kishte ndryshuar për mirë në të gjithë vendin. Prefekti i uroj mireseardhjen

Read more

31

May

Takim i Komitetit Rajonal të Zhvillimit të Turizmit me temë “Masat e marra nga degët territoriale, institucionet e tjera shtetërore në nivel vendor dhe Organet e Njësive të vetëqeverisjes Vendore, për sezonin turistik 2021”.

Sot me datë 27.5.2021 Prefekti i Qarkut Kukës z. Zenel Kuçana, organizoi një takim me Komitetin Rajonal të Zhvillimit të Turizmit me temë “Masat e marra nga degët territoriale, institucionet e tjera shtetërore në nivel vendor dhe Organet e Njësive të vetëqeverisjes Vendore, për sezonin turistik 2021”.
Fjalën e hapjes e mbajti Prefekti i Qarkut i cili fillimisht falenderoi degët territoriale dhe Institucionet në nivel vendor për punën e kryer për normalizimin e gjendjes nga Pandemia Covid-19 në nivel Qarku.
Më pas bëri një rezyme të përgjithshme të zhvillimit të turizmit në

Read more

31

May

Takim i Prefektit të Qarkut Kukës me Shefin e Shtabit të Forcave Ajrore, Kolonel Arben Cenolli se bashku me ekipin e tij.

Sot me datë 27.05.2021, Prefekti i Qarkut Kukës priti në zyrën e tij, Shefin e Shtabit të Forcave Ajrore, Kolonel Arben Cenolli se bashku me ekipin e tij.
Në këtë takim u diskutua për përmirësimin e mëtejshëm të veprimtarisë se Shërbimit Meteorologjik Ushtarak në Qarkun Kukës.
Në kuadrin e hapjes dhe vënies në funksion të Aeroportit të Kukësit u diskutua për rritjen e bashkëpunimit mbi veprimtaritë e përbashkëta në interes të këtij shërbimi.
Risi e këtij takimi ishte diskutimi për hapjen e këtij shërbimi në territorin e Bashkisë Tropojë.
Ky shërbim do të ndikojë

Read more

31

May

Takim i KMC-së Qarkut Kukës me temë “Mbi marrjen e masave për parandalimin e përballimin e situatave emergjente verore për vitin 2021 në Qarkun Kukës”.

Sot me datë 26.05.2021 ora 11:00 nga Prefekti i Qarkut Kukës njëherësh dhe Kryetar i KMC-së të Qarkut Kukës, zhvilloi mbledhjen e KMC-së Qarkut Kukës me objekt “Mbi marrjen e masave për parandalimin e përballimin e situatave emergjente verore për vitin 2021 në Qarkun Kukës”.
Në takim morën pjesë anëtarët e KMC-së dhe përfaqësuesit e bashkive Kukës, Tropojë dhe Has.
Nga strukturat përgjegjëse u raportua mbi masat paraprake të marra nga ana e tyre për përballimin e emergjencave verore.
Në përfundim Prefekti i Qarkut Kukës dha detyra konkrete si:
Organizim e bashkëveprim për ndërhyrje

Read more